logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890

Xarxes en auge i xarxes en caiguda

Xarxes en auge i xarxes en caiguda

Les xarxes socials son un món que canvia constantment, i ens trobem xarxes en auge i xarxes en caiguda lliure. En aquest article, us volem desgranar les tendències actuals i tot el què està passant en aquest món tan enrevessat.

Tendència

Segurament, les últimes setmanes heu vist entre les apps amb més descàrregues BeReal o Tik Tok Now, anem a parlar-ne perquè aporten aire fresc i idees interessants.

BeReal va ser llançada l’any 2020, però no ha estat fins fa pocs mesos que ha començat a viure una autèntica revolució. Més de 10M de descàrregues en poc temps. Però, quina novetat ens aporta? Llegiu bé, que ve lo interessant, i és que, BeReal no ens permet publicar sempre que voldríem, sinó que més aviat, cada dia, i cada dia a diferents hores ens arriba una notificació on ens avisa que tenim només 2 minuts, sí, només 2 minuts per penjar una foto explicant el què estàs fent i on estàs. I encara més, si no publiques, no pots veure el què han publicat els teus amics! Una idea brillant, que aporta contingut diari a la xarxa i de retruc usuaris… però, segons els seus responsables, això aporta autenticitat, espontaneïtat i quotidianitat, on no hi tenen cabuda ni els likes, ni els filtres, ni llargues hores d’edició per buscar la imatge perfecta, és a dir, anti “postureo”. Aquesta, no tant nova xarxa social, ve a destruir aquesta idealització de la perfecció que ens han venut sempre,  cossos de revista, llocs i estils de vida luxosos, etc. Per tant, tal com indica el propi nom de l’app, ve a mostrar-nos un món més real. Això sí, complica la vida a influencers, anuncis d’empresa, o almenys, els obliga a re inventar-se. Sembla que, crear comptes comercials i realitzar anuncis va en contra de l’ètica de BeReal, però si li donem la volta, pot ser una gran revolució, on aconseguir transparència i proximitat. En aquest aspecte, des de DiThinks, no ho dubteu, us podem ajudar.

Competència desenfrenada

El gegant asiàtic, TikTok, sembla que s’ha vist amenaçada per BeReal perdent protagonisme, i en els últims dies ha llançat TikTok Now. Bàsicament, és una còpia gairebé exacta de BeReal, només has de tenir un compte de TikTok per poder utilitzar aquesta altra app. I què ha fet Tik Tok per revolucionar les xarxes? Doncs oferir recompenses econòmiques, sí, pots guanyar-hi diners, com? Has de descarregar-te l’app en qüestió i aconseguir portar fins a 10 amics, és a dir, una llista de referits, i si aquests 10 amics es registren i es connecten cada dia durant una setmana, aconsegueixes 7€ per amic. Després, de fer nombrosos cursos de matemàtiques avançades hem aconseguit resoldre el problema, 10 amics x 7€, pots guanyar fins a 70€, que no està gens malament, no?

SocialBlox, la xarxa social 3.0?

Molts, o potser pocs, en funció del que esteu posats al dia en el món tecnològic, haureu sentit a parlar del metavers, la web 3.0 i els NFT’s, llavors SocialBlox, vindria a ser la xarxa social 3.0. Amb la seva seu ubicada a Holanda, pretén ser una revolució social, amb dos factors clau que podrien explotar en els propers anys o mesos. D’una banda, el respecte per la teva privacitat, i d’altra banda, que està basada en blockchain i contractes intel·ligents que ens permetrà fer coses realment revolucionaries. Quines? Molt senzill, un amic ens podria enviar un challenge (repte), i si el complim, pengem una foto o vídeo amb el repte completat, i els contractes intel·ligents confirmaran l’assoliment i per tant cobrar recompenses en la moneda nativa SBLX. Cobrar per veure anuncis i tot un ventall de possibilitats que s’obre a partir d’ara.

Més enllà del tema social, SocialBox planifica tenir el seu propi intercanvi de criptomonedes on poder canviar els teus SBLX aconseguits per Dòlars, Euros o Bitcoin. Creieu que serà una xarxa social amb èxit? De moment un equip de futbol de la primera divisió holandesa ja porta publicitat a la samarreta i han aconseguit més de 100.000 descàrregues, i només fa un parell de setmanes que han publicat l’app a la Play Store i AppStore.

Imatge de SocialBox

Novetats a les xarxes clàssiques i decadència?

Més novetats i més competència, en aquest cas de la mà de YouTube que inclourà funcions de compra als Shorts per competir en TikTok. De fet, els Shorts ja es van treure amb la idea de poder competir amb TikTok. Tot i que van ser un èxit total, amb 1500 milions d’usuaris al mes, els ingressos de la xarxa van disminuir un 1,9%.

Horizon Worlds de Meta

El gegant Meta de Mark Zuckerberg, que inclou Facebook, Instagram i WhatsApp, sembla que els últims anys no acaba de funcionar-li res, sobretot amb Facebook. Amb la reestructuració de l’empresa i el canvi de nom a Meta, posava les coses molt clares de quina era la direcció a seguir per part de l’empresa. Essent pioner en desenvolupar un metavers atractiu, on milers de persones es reunissin per a interactuar. El 2021 va ser el naixement de Horizon Worlds, com a eix central, i les plataformes per a esdeveniments Horizon Venues i finalment Horizon Workrooms on les empreses poden dur a terme les seves reunions virtuals.

Tot i que, ja compten amb gairebé mig milió de persones registrades, encara son números molt modestos que posen la companyia en pèrdues milionàries que ja estan provocant reducció de plantilla. Entrar-hi i utilitzar-ho és gratuït, però necessitareu el casc de realitat virtual Meta Quest 2, que oscil·la entre 450 i 550€. Una ganga no?

També, del grup Meta toca parlar d’Instagram, que ja fa uns mesos que anuncien un marketplace de NFT’s i no acaba d’arribar.

Acabem parlant de Twitter, i es que les últimes setmanes ha tingut una autèntica revolució interna. Elon Musk, CEO d’empreses com Tesla o SpaceX, s’ha convertit recentment, també, en CEO de Twitter després de la compra forçosa per més de 40.000M$. En pocs dies, ha implementat mesures severes acomiadant la meitat de la plantilla i posant l’emblema blau als comptes verificats, això sí, per 8€. Mesures extremes per intentar pal·liar les pèrdues que estava ocasionant la companyia. A més, durant les últimes hores Twitter ha hagut de tancar les seves oficines arran de la dimissió en massa dels treballadors. Segons els seus empleats Elon Musk els volia forçar a treballar de manera extremadament dura per capgirar la situació de l’empresa.

Com creieu que acabarà aquest culebró de Twitter i Elon Musk? Les properes hores poden ser decisives pel col·lapse d’aquesta xarxa per falta d’enginyers.

Fins aquí el nostre article sobre xarxes en auge i xarxes en caiguda. Seguiu-nos a les xarxes per estar-ne alerta!