logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890

Corbera sota les bombes

Corbera sota les bombes

29 de juliol de 2022 1:19 am Corbera d'Ebre,
1 POBLE VELL
Comencem la ruta a la seu de “Marcats pel 38”, avinguda Casal nº10 de Corbera d’Ebre. Ens dirigim al Poble Vell de la mateixa localitat. Casc antic, situat dalt d’un turó i conegut popularment com “la Montera”. Es podria considerar que Corbera va ser de les localitats catalanes més castigades, ja que es va quedar al mig del front durant tota la batalla de l’Ebre. Fortament bombardejat per l’aviació “condor” alemanya i de l’artilleria franquista i republicana durant la major part dels dies de combat deixen l’estampa actual d’un poble destruït i que reflexa la duresa i crueltat de la guerra. Una visita que segur no deixa ningú indiferent.
2 COTA 402
Al finalitzar la visita al Poble Vell ens desplaçarem fins la “Cota 402” situada als voltants de Corbera d’Ebre. Cota que va ser lloc de comandament de la 35 divisió republicana. En els primers dies de batalla, la vista privilegiada que ofereix de Gandesa, objectiu dels atacs republicans, va esdevenir lloc immillorable d’observació de les defenses de la capital terraltina. Posteriorment quan els republicans passen a defensar-se, la cota s’atrinxera i es poden observar tots els elements dels que disposava un sistema atrinxerat. Des de casamates, refugis, diferents nius de tirador, pous d’escolta, dormitoris… Una visita imprescindible.