logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890

Intel·ligència Artificial Part 1

Intel•ligència Artificial Part 1

Intel·ligència Artificial Part 1

Els últims mesos la intel·ligència artificial s’ha colat de ple en el nostre dia a dia. Un ritme desbocat per desenvolupar una eina que permet facilitar molta feina, però és segur?

A mitjans de l’any 2023, molts dels científics i inversors més destacats van demanar paralitzar l’avançament en aquesta tecnologia degut als possibles problemes que podíem enfrontar com a éssers humans. Us sona SkyNet? La intel·ligència Artificial de Terminator que volia extingir l’espècie humana, sí, fa uns anys es tractava de ciència-ficció, però ara mateix ha fet un boom; arribant a molts sectors amb espectaculars avançaments en molts camps clau per al desenvolupament tecnològic i social de la nostra espècie.

ChatGPT començava a revolucionar el món amb una app ben senzilla que tothom podia i pot utilitzar de forma gratuïta. No obstant, val a dir que també hi ha una versió molt més potent que evidentment és de pagament.

A més, de ChatGPT, altres companyies ens han anat presentant les seves IA pròpies, cadascuna d’elles, segons diuen, més potent que l’anterior. D’una banda, Microsoft presentava Bing, Google per la seva banda a Bard. I com no, aquests últims dies el multimilionari Elon Musk, propietari de Tesla, Space-X i Twitter (ara X) durant les darreres hores ha presentat Grok, una intel·ligència artifical generativa que estarà disponible en forma de xat bot per als usuaris prèmium d’X. I, sí, els propers dies hem de parlar dels canvis de Twitter i quin és el seu full de ruta.

Mentrestant, l’excusa per escriure aquesta entrada no ha estat cap altra que la de compartir la nostra afició a la tecnologia i aplicar-la a la nostra feina. Perquè sí, la Intel·ligència Artificial ha arribat a les pantalles de DiThinks... Ei, tranquils, no fugiu, aquesta de moment no ens exterminarà, sinó que ens ajuda a l’hora d’utilitzar programes com Illustrator o Photoshop, per acabar de perfilar o ajudar-nos a buscar idees per publicar. Tot just estem a l’inici d’aquest viatge i segurament us en podrem explicar més coses.

De fet, li hem posat Intel·ligència Artificial Part 1 perquè segurament veurem una gran evolució en aquest camp. I vosaltres, heu utilitzat aquesta nova eina de la tecnologia? Val a dir que en els camps més importants, com la medicina, astronomia i molts més està obtenint resultats espectaculars. Si la tecnologia ha avançat molt ràpid els últims anys, com revolucionarà tot això? En seguirem parlant!