logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890

De Twitter a X

De Twitter a X

Twitter porta un any convuls des de que a finals de l’any 2022 Elon Musk va comprar Twitter, per una mica més de 40M de dòlars americans. Xavalla per a l’home més ric del món. A més, dels polèmics acomiadaments, Twitter ha estat vivint molts de canvis radicals, canviant el seu propi nom de Twitter a X. No obstant, abans d’explicar-vos més coses de la evolució d’aquesta xarxa social, deixeu-me que us expliqui d’on ve el tema d’X.

D’on ve el nom?

Fa uns quants anys Elon Musk, concretament cap a l’any 2000, el magnat tenia una startup anomenada “x.com”. Aquesta empresa, servia per enviar diners i comprar per Internet, i només tenia un rival, “Confinity”. Després d’un estira i arronsa entre empreses, es van acabar fusionant i formant PayPal, i Elon Musk va ser destituït de la direcció.

Però, perquè us contem aquesta història? Doncs, a més, de descobrir l’origen del nom, Musk vol recuperar aquest vell somni. Sí, has endevinat, s’està parlant que Twitter, disculpeu “X”, tindrà funcions de pagaments i banca. Aportant un nou concepte de xarxa social, ara mateix la plataforma s’autodefineix com “un mercat global per a idees, béns, serveis i oportunitats”.

Cap a on anem?

No s’acaba aquí la cosa, estem veient canvis importants, novetats com la verificació del compte d’X, amb la qual pagant una quota mensual t’evites publicitat. També, podríem parlar de petites actualitzacions com animacions a l’hora de posar m’agrada a una publicació. O l’aprofundiment amb el mercat Crypto, afegint una billetera, o una wallet com està de moda dir-ho ara, on pots de moment fer transferències de Bitcoin i Ethereum. Fins i tot, els creadors de contingut hi poden guanyar diners ja! Totes aquestes novetats, o la pròpia plataforma en sí, serà impulsada per una Intel·ligència Artificial (IA), suposem que la recent presentada IA anomenada Grok i impulsada també per Elon Musk. Si vols saber-ne més sobre IA, et pots llegir aquest article sobre “Intel·ligència Artificial Part 1”.

Sembla que haurem d’estar alerta amb aquest home, ens el creuem per tot arreu últimament… I sí, seguirem de prop totes les novetats d’aquesta plataforma. Hem decidit fer més contingut per a la nostra web… però ens agradaria també sentir una mica la vostra veu. Tenim algunes publicacions gairebé enllestides i estic pensant de fer una enquesta a través d’una història d’Instagram, per saber quina us agradaria llegir abans, estem barallant quin tema publicar primer.