logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890

Competència… en positiu?

Competencia-web

Competència… en positiu?

La lluita constant per buscar el nostre espai al mercat es converteix, moltes vegades, en una autèntica competició, digna dels més professionals. Venim d’uns temps on les “call to action” (acció de màrqueting que porta com a propòsit que l’usuari cliqui o faci una acció determinada) són el pa de cada dia, a totes les xarxes socials, webs, landing pages, etc. Podríem dir que, el consumidor d’Internet potser comença a estar una mica… sobresaturat?

Clica aquí, allà, segueix l’enllaç…

Personalment, creiem que s’inicia una nova forma d’utilitzar les xarxes, alguns més conscientment, i d’altres, més inconscientment, utilitzant les “call to action” que… potser no són tan “call to action”. Millor ens expliquem… Tot ve donat per un objectiu (vull més followers, necessito més entrades a la web, tinc un producte brutal, però no surto del meu cercle de clients). Fins ara, robotitzar els usuaris funcionava, o tenia una certa efectivitat… però, com sempre, el que funciona ho utilitza tothom, i entre tots, hem convertit les xarxes socials en una mena de “Twister electrònic”, on acabes tan marejat, que al final tanques el dispositiu sense fer cap acció desitjada.

Com que ens encanta posar noms, posem que en diem… “call to action ghost” CAG, sí… ens agrada.

Bromes a part… Si ens posem a pensar fredament, sempre hi ha una crida a l’acció determinada, perquè, suposo que no estem destinant temps de la nostra empresa per a res no? I, perquè tot aquest text per parlar de competència? Molt fàcil. Qui s’espera que nosaltres fem una publicació de la competència de manera amigable?

Relacionem competència gairebé sempre amb una cosa negativa, tendim a menysprear-la ia gastar esforços en accions per desgastar la competència. Però… Què passa quan agafem aquesta paraula en positiu i donem la volta?

Al voltant del món, el que semblen petites accions a les xarxes es converteixen en campanyes de màrqueting virals que donen resultats espectaculars. Us compartim dues accions que les darreres setmanes s’han fet virals.

Netflix vs Disney+… Competència… en positiu

En primer lloc, el missatge de benvinguda de Netflix a Disney+ a l’Amèrica llatina, on comencen a intercanviar una sèrie de missatges, en clau humor, demanant-se mútuament les properes temporades de les seves sèries amb més èxit respectivament.

Comanda de Burger King UK a McDonald’s… Competència… en positiu

En segon lloc, la carta que va escriure Burger King Regne Unit fent una comanda a McDonald’s va fer la volta al món. En aquesta carta, demanaven que es fessin comandes també al seu màxim competidor, però també a altres cadenes com Subway, KFC, Pizza Hut… Solidaritat en temps de pandèmia.

Així doncs, hem vist dos exemples de màxima competència, utilitzant a favor seu la competència en positiu, un “win win” que ha provocat el traspàs mutu de seguidors i més impacte i comentaris que qualsevol anunci de TV.

Disney+, per exemple, aconsegueix en molt poc temps molts followers a Twitter, quan justament iniciaven aquest compte de l’Amèrica llatina (creieu que no era aquest l’objectiu?).

Veure com treballen grans oficines de màrqueting digital, com les que hem esmentat, ens apassiona, amb petits esforços aconsegueixen resultats espectaculars. I qui sap, potser el següent a aconseguir viralitzar el compte gràcies a la competència ets tu… Nosaltres podríem ajudar-te!

Heu picat? A l’enllaç?