logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890

Anglicismes: SEO i SEM

anglicismos

Anglicismes: SEO i SEM

Comencem amb una altra sèrie d’entrades al nostre blog, avui us portem “Anglicismes: SEO i SEM“. A la nostra professió, hi ha molt llenguatge tècnic, provinent de l’anglès. Tot aquest conjunt, ens pot confondre encara més a l’hora d’explicar què oferim i dificultar una mica la comunicació.

SEO

Educarem una mica i a endinsar-vos en el nostre “món” d’anglicismes i curiositats. Avui, hem decidit explicar-vos amb pèls i senyals què és el SEO i què és el SEM. Així d’entrada, semblen onomatopeies desagradables, però són sigles que en el cas del SEO, en anglès, signifiquen Search Engine Optimization; traduït literalment vindria a ser Optimització del motor de cerca. És a dir, tot aquest conjunt d’eines i tècniques que utilitzem els desenvolupadors perquè la teva marca tingui una posició superior a cercadors com Google sense haver de pagar per aquest posicionament. Nosaltres també el coneixem com a “treball de xinesos”, sent políticament incorrectes i sense voler ofendre a ningú. Cal utilitzar totes les paraules clau, a cada pàgina, producte i amb sentit òbviament; sinó, Google detectarà que estàs sobreposicionant i més aviat… et penalitzarà per llest!

SEM

En segon lloc, trobem el SEM, que no, no és una botzina, sinó que, una altra vegada per les sigles en anglès significa “Search Engine Marketing“; novament, si traduïm vindria a ser Màrqueting a través del motor de cerca. Tampoc us hem desvetllat gaire amb la traducció literal, oi? Doncs el SEM seria la planificació, execució i anàlisi de les campanyes patrocinades en motors de cerca com Google. En resum, al contrari de SEO, que és un posicionament orgànic, amb el SEM ens posicionarem en els primers llocs pagant “x” quantitat. És una bona eina, sobretot quan comences una nova web que encara no rep trànsit orgànic. Si ho intenteu, veureu que hi ha la possibilitat de fer una campanya bàsica o professional. La bàsica està bé, però us pot portar a certes frustacions, i no aconseguir els resultats que havíeu imaginat.

Us portarem més anglicismes i us explicarem tal com hem fet amb el SEO i el SEM.