logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890

Adobe perd pistonada en detalls

adobe-portada_Mesa-de-trabajo-1

Adobe perd pistonada en detalls

Que Adobe és un gegant, i que possiblement és una de les empreses desenvolupadores de software més important a nivell audiovisual no és cap secret! Que Adobe ha estat treballant molt dur per a que la interacció de les seves plataformes sigui facilíssim i lleugera, tampoc és un secret! I que Adobe tingui una plataforma com Adobe Encore, que et deixa exportar projectes pesats en un segon pla i poder utilitzar el PC, no de la mateixa forma ni al mateix rendiment, també és un pas de gegant… Qui no recorda aquelles tardes-nits llargues mirant la barreta d’exportació de l’after effects? Ai….
Vinga va, deixo de ser melancòlic…

Com a empresa, DiThinks, ha estat i és consumidora d’Adobe… de fet, tenim ara mateix dues llicències senceres del creative cloud (quasi el 100% del software) en subscripció mensual… sí… barat no és… però, també et dona moltes facilitats, com ara les actualitzacions automàtiques i molt més… de fet, el món informàtic i de software d’avui dia està tirant cap al món de les subscripcions, que tornant a la melancolia, a molts dels de la vella escola els hi rebenta el cap quan els hi dius….. Joanet que tens que pagar “x” euros al mes per un “programa d’ordinador” que no serà mai teu…


Sí, sí… Fins aquí, tot perfecte i un “tinglado” super ben muntat pels companys d’Adobe que et deixen a les teues mans tenir absolutament toooooooot el seu software (illustrator, Lightroom, Photoshop, Indesign, After Effects, Premiere….) a estones fins i tot em pareix barat. El tema està en que, com a bona empresa innovadora que es menja els seus 25 tutorials al dia… (sí Josep, en això perdo el temps) comença a veure, i ja de fa dies que adobe potser ja no es tan gegant, o que potser hi han plataformes que ja no son tanta sombra i m’explico… Adobe possiblement el problema més gran que te que es que te l’obligació a dia d’avui de tocar molts Pals… Il·lustració, vídeo, foto, so, maquetació, 3d, efectes… I que està passant? Doncs, que ja comencem a veure que els seus competidors no avancen a Adobe com a gegant… no a ell no… però, potser als seus fillets sí…

Ens expliquem, DaVinci (software dedicat a vídeo): No és la gran plataforma d’edició de vídeo, o millor dit, no era la gran plataforma en edició de vídeo…. Però, per als coloristes era la ideal i ens estem trobant que avui dia DaVinci està fent un programari brutal, i lo pitjor de tot… que deixa en mans de l’usuari una versió gratuïta que, jo de vosaltres me la baixaria i xafardejaria; acabaràs comprant la versió estudi (ups… això, era spoiler). DaVinci ha sabut veure lo que els usuaris fan més constantment amb premiere i after effects i ha dit… a si? Jo no vaig a complicar-ho; s’ha inventat uns bancs de treball molt interessants (per als amants de logicpro, semblant a les connexions que feia la finestra enviroment), i per a arrodonir el tema, el tractament del color als vídeos es simplement màgic…. (ESTIC PROVANT EN AQUESTS MOMENTS DAVINCI, SI HO VOLEU, US FAIG UNA ENTRADA AL BLOG QUAN EL TINGUI MÉS ESTUDIAT).
Per contra, Premiere Pro (el seu homòleg d’Adobe), cada dia dona més errors (si que és cert que amb les actualitzacions la cosa canvia) que fan que algun dia el veí es trobi el teu ordinador després d’haver-lo tirat per la finestra, recomanació… autoguardat de 5 minuts… quants dies m’ha salvat, si no fos prou la normalització dels clips, cada vegada és més difícil, i si que ha avançat una mica amb lumetri, però a moments segueix sent un drama.


Capture One, em segueix pujant la mosca a l’orella quan veig que lightroom no avança amb aquest sentit… que fàcil pareix capture one (tinc unes ganes de provar-lo boges), però sí que ja he vist com funciona i companys, treballant amb ell, i tornem a estar amb el mateix, la interpretació dels raws de capture one (temes relacionats amb el color) ja és una realitat, per no parlar del treball amb thettering que a dia d’avui és molt important en un estudi de fotografia. Un capture one que per a una marca de càmera és bastant barat el software… es complica si el software te que interactuar en diverses marques, ja que te la opció pro (la cara) i la opció per a Canon, Sony, etc.

Està clar que Adobe ha de millorar moltes petites coses, tot i així, crec que és una de les opcions més viables a dia d’avui per a la gent que necessita software per a tot… per que amb el pack en surts ben parat i és massa fàcil navegar de premiere a audition per fer una correcció d’àudio… és brutal poder fer això per exemple; o importar un projecte de illustrator a after effects i que et detecti les capes…. Avantatges gegants… Però també us he de dir que comencen a haver opcions més especialitzades i que li donen un toc pro als teus projectes.
Veurem com acaba tot… de moment a DiThinks estem resant per a que Adobe treballi ràpidament en solucionar aquestes petites coses on altres competidors l’estan avançant i a nosaltres ens anirà rebé per a no tenir que treballar amb més software…
PD: ah perdó, que em deixava a la gent que només està en una disciplina… proveu senyors, proveu que aquests dos que us he mencionat estan fent coses molt interessants.